KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ


Sportiwa

Kişisel verilerin işlenmesine dair olan yanıtlarımızı aşağıda bulabilirsiniz

Kişisel veriler

Kişisel veri nedir, kim işler?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 3. maddesi uyarınca kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade eder. ATOZ Spor Teknolojileri ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi (“Şirketleri”), 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla kişisel verilerinizi kanuna uygun olarak kaydedecek, saklayacak, güncelleyecek, işleyecek ve üçüncü kişilere açıklayabilecek ve aktarabilecektir.

Kişisel verileriniz hangi amaç ile işlenebilir?

Toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun -Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması(m.5/2.c)
-Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması(m. 5/2.d)
-İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması(m. 5/2.f) maddeleri kişisel veri işleme şartları dahilinde;
Satış sözleşmesinin kurulması, düzenlenmesi, tekliflerin oluşturulması, bunlara ilişkin gerekli işlemlerin icrası, ürün ve hizmetlerinin sunulabilmesi, iyileştirilmesi, ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili taleplerinizin yerine getirilmesi ve bu kapsamda gerekli işlerin yürütülmesi, açık rızanızın varlığı halinde ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili olarak tarafınızca iletişime geçilmesi, Şirketimiz, (Şirket) ve Şirket’in iştirak şirketleri (“İştirak Şirketleri”) ile birlikte pazarlama faaliyetlerinde bulunulması, müşteri portföy çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bununla ilgili olarak ürün ve hizmetlerimize ilişkin tekliflerin paylaşılması gibi amaçlar kapsamında, kişisel veri işleme şartları dâhilinde işlenebilmektedir.

İşlenen kişisel verileriniz kimlere ve hangi amaçla aktarılabilir?

Şirket tarafından kişisel verileriniz, satış sözleşmesinin kurulması, düzenlenmesi, tekliflerin oluşturulması, bunlara ilişkin gerekli işlemlerin icrası, ürün ve hizmetlerinin sunulabilmesi, iyileştirilmesi, ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili taleplerinizin yerine getirilmesi ve bu kapsamda gerekli işlerin yürütülmesi, açık rızanızın varlığı halinde ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili olarak tarafınızca iletişime geçilmesi, Şirketimiz, (Şirket) ve Şirket’in iştirak şirketleri (“İştirak Şirketleri”) ile birlikte pazarlama faaliyetlerinde bulunulması, müşteri portföy çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bununla ilgili olarak ürün ve hizmetlerimize ilişkin tekliflerin paylaşılması gibi amaçlar kapsamında, KVKK’nın 8. ve 9. maddelerine uygun olarak, iştirak şirketleri ve amacı gerçekleştirmek için gerekli görülen üçüncü kişilere aktarılabilecektir.

Kişisel verilerinizi hangi hukuki sebeple ve hangi yöntemle topluyoruz?

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından bu Aydınlatma ve Rıza Metninin 2. maddesinde belirtilen hukuki sebeplerle, internet sitesi üzerinde bulunan formlar, telefon, e-posta, yazışma ve benzeri ortamlarda sözlü veya yazılı olarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’na uygun olarak ve bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nin 2. ve 3. maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca haklarınız nelerdir?

6698 sayılı Kanun’un 11. Maddesi uyarınca, kişisel verilerinizin silinip silinmediğini öğrenme, işlenmiş ise buna ilişkin bilgi talep etme, işleme amacını öğrenme ve bu amaca uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, kişisel verilerinizin aktarıldığı kişileri bilme, kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde düzeltilmesini, Kanun’da düzenlenen hallerde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini ve bu iki durumun verilerinizin paylaşıldığı kişilere bildirilmesini isteme, verilerinizin münhasıran otomatik bir sistem vasıtası ile işlenmesi suretiyle aleyhinize bir sonuç çıkması halinde itiraz etme ve kanuna aykırı olarak verilerinizin işlenmesi halinde zararlarınızın giderilmesini isteme hakkına sahipsiniz.

Veri sorumlusuna nasıl başvuracaksınız?

Yukarıda sayılan haklarınızı, yazılı olarak ıslak imzalı şekilde veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından Şirketimize daha önce bildirilen ve Şirketimiz sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle Şirketimize iletebilirsiniz. Yazılı olarak yapılacak başvurular için adres 75.Yıl OSB Mahallesi Bilim Cadde No:3/10 Odunpazarı/Eskişehir’dir. Başvurunuzu internet sitemizde yer alan Başvuru Formu ile gerçekleştirebilirsiniz. Kişisel veri sahibinin kendisi dışında bir kişinin talepte bulunması için konuya ilişkin olarak kişisel veri sahibi tarafından başvuruda bulunacak kişi adına düzenlenmiş özel vekâletname bulunmalıdır.Şirketimize iletilen usulüne uygun talepler en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Cevabın on sayfadan fazla olması halinde, on sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise veri kayıt ortamının maliyeti talep edilebilir. Şirketimiz, başvuruda bulunan kişinin kişisel veri sahibi olup olmadığını tespit etmek ve talepleri değerlendirmek için gerekli görmesi halinde ek bilgi talep edebilir ve başvuruda belirtilen hususları netleştirmek adına, kişisel veri sahibine başvurusu ile ilgili soru yöneltebilir.